Přihlášení

nebo

Facebook


Zapomenuté heslo

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3
ČLENSTVÍ
Naučte se s námi techniky Kulinářského umění...
Úvod Kurzy
Hledat
Zobrazit: karty seznam

Kategorie: "Základní omáčky" zpět

přehrát
Bešamel

Bešamel

6 video bloků / 6:49 minut

Přehrát ukázku

Bešamel je jednou z 5 základních omáček, tak zvaných „mother sauce“. Zvládnutí jeho základní varianty Vám umožní připravovat širokou škálu jeho variací, jak jsou například Soubise, Creme nebo Mornay omáčky.

přehrát
Glace, demi-glace

Glace, demi-glace

4 video bloky / 8:09 minut

Přehrát ukázku

Demi-glace je jednou z 5 základních omáček a k jeho přípravě budeme potřebovat omáčku Espagnole a tmavý vývar. V tomto kurzu se naučíme jak demi-glace krok po kroku připravit a také jak z tmavého vývaru připravit glace.

přehrát
Holandská omáčka

Holandská omáčka

7 video bloků / 9:28 minut

Přehrát ukázku

Holandská omáčka je jednou z 5 základních omáček, tak zvaných „Mother sauce“. V tomto kurzu se naučíme jak připravit krok po kroku její základní variantu, ale také její různé variace jako je omáčka Maltaise, Mousseline nebo populární Béarnaise omáčka.

přehrát
Máslová omáčka (beurre blanc)

Máslová omáčka, v originále beurre blance, patří mezi tradiční francouzské omáčky a její základní varianta je připravena emulzí bílého vína, šalotky a másla. Přidáním různých aromatických ingrediencí můžeme připravit širokou škálu jejích variací.

přehrát
Tomatová omáčka

Tomatová omáčka

5 video bloků / 7:27 minut

Přehrát ukázku

Tomatová omáčka je další z 5 základních omáček. U této omáčky, stejně jako u ostatních, platí, že výsledný produkt bude jen tak dobrý, jak kvalitní suroviny jsme použili pro její výrobu. Zaměříme se proto na výběr surovin a kroky její přípravy.

přehrát
Velouté

Velouté

6 video bloků / 7:05 minut

Přehrát ukázku

Velouté je další z 5 základních omáček a tak z jeho základní varianty můžeme připravit širokou škálu různých omáček. Dozvíte se, že k jeho přípravě můžeme použít různé světlé vývary od rybího až po hovězí a že se výborně hodí jak k rybám, tak k masům.

přehrát
Základy jíšky

Základy jíšky

5 video bloků / 6:18 minut

Přehrát ukázku

Umění správně připravit jíšku by mělo patřit mezi dovednosti každého kuchaře. V této lekci se dozvíte, že existují tři základní barvy jíšky a že kromě barvy se od sebe liší zahušťovací schopností a také chutí.

 

Partneři Kulinářského umění

BidvestPerfect Canteen DickKulinářská akademie Aramark Nespresso Asociace kuchařů a cukrářů ČR  
 
Všichni partneři