- Jednotlivé části hovězího masa - Interaktivní býk
- Vaření rýže - risotto metoda
- Jak správně smažit
- Jak uvařit sušené luštěniny
- Než začneme opékat ve wok pánvi
- Obalování v trojobalu a v těstíčku
- Opékání a pečení zeleniny
- Opékání ve wok pánvi
- Pekařské základy
- Stádia pečení chleba a pečiva
- Bešamel
- Broušení nožů na brusném kameni
- Consommé
- Dušení masa a klasické české omáčky
- Glace, demi-glace
- Grilování - druhy grilů a metody grilování
- Grilování - maso a drůbež
- Grilování - ryby, mořské plody a zelenina
- Holandská omáčka
- Hovězí vývar, glace, demi-glace
- Italská a španělská omeleta - frittata a tortilla
- Jak opékat hovězí steaky
- Jak opékat na pánvičce
- Jak opékat ostatní steaková masa
- Jak opékat ryby
- Jak připravit čerstvé těstoviny
- Jak připravit domácí gnocchi
- Jak připravit omeletu
- Jak připravit polentu
- Jak správně krájet
- Jak vybrat správný nůž
- Konfitování masa
- Krémové polévky zahuštěné jíškou
- Krémové polévky ze zeleniny a luštěnin
- Kyselé zálivky (vinaigrette) a dresinky
- Máslová omáčka (beurre blanc)
- Moderní technologie - FRIMA multifunkční zařízení (1.část)
- Moderní technologie - FRIMA multifunkční zařízení (2.část)
- Moderní technologie - Konvektomat (1. část)
- Moderní technologie - Konvektomat (2. část)
- Nakládání masa do marinády
- Nakládání masa do solného nálevu (brining)
- Ostatní vývary
- Pečení masa a klasické pečeně
- Polévky z vývarů
- Porcování a vykosťování drůbeže
- Ryby - jednotlivé druhy a jejich filetování
- Rýže - anatomie, zpracování a druhy
- Rýže - vaření a dušení
- Světlý vývar
- Tmavý vývar
- Tomatová omáčka
- Vaření metodou Sous-vide
- Vaření rýže - pilaf metoda
- Vaření rýže - variace risotta
- Vaření zeleniny v páře
- Vejce - anatomie, vařená, pečená, míchaná, pošírovaná
- Velouté
- Základy jíšky
- Základy práce s drůbeží
- Zelenina - základy a pigmenty
Kategorie: "Rýže, obiloviny a luštěniny" zpět
Risotto metoda je jedním ze 4 způsobů vaření rýže. V této lekci se naučíme, jak krok po kroku, touto metodou připravit základní autentické italské risotto. Víte, jak vzniká krémová konzistence risotta? Toto a mnoho dalšího se v této lekci naučíte.
Sušené fazole, čočka, cizrna, hrách a sója patří do skupiny luštěnin. Jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny a sacharidů, a proto jsou důležitým prvkem ve stravě vegetariánů. Naučíme, jak je nakoupit a skladovat, jak je namočit před vařením a jak je správně uvařit.
Polenta je pokrm italského původu, který se připravuje vařením kukuřičné mouky v horké tekutině, dokud nezměkne a není krémová. Ukážeme si různé druhy kukuřičné mouky a správné poměry při jejím vaření v různých tekutinách, jako je mléko nebo vývar. Naučíme se jak polentu připravit krok po kroku.
Rýže je jednou ze základních surovin, která se pěstuje na rýžových polích hlavně v Asii a Africe a konzumuje se doslova po celém světě. Její příprava je velmi jednoduchá a v této lekci si ukážeme její anatomii a zpracování včetně základního rozdělení na krátkozrnnou a dlouhozrnnou.
Rýže je jednou ze základních surovin, která může být připravena čtyřmi základními metodami, mezi které patří dušení, vaření, pilaf a risotto. Každá z těchto metod nabízí velmi rozdílné výsledky v chuti a textuře a každá vyžaduje různé druhy rýže. V této lekci se zaměříme na metodu vaření a dušení.
Vaření rýže pilaf metodou je jednou ze 4 základních metod přípravy rýže, mezi které patří dušení, vaření a risotto metoda. Je vhodná pro přípravu široké škály obilovin, my se ale zaměříme na vaření rýže, která je nejrozšířenější.
Jakmile zvládneme přípravu základního italského risotta, můžeme začít experimentovat s jeho variacemi. Ukážeme si, jak variace risotta připravit z různých omáček, pyré a dalších ingrediencí jako jsou například houby, šafrán, zelenina nebo chřest.
Zvolte profi licenci
Profi licence přináší:
- Přístup ke všem kurzům, kvízům a recepturám pro hlavního uživatele.
- Možnost přidání dalších uživatelů (profilů), které mají přístup ke všemu výše zmíněnému.
- Sledování výsledků všech uživatelů (profilů).
- Přístup do všech nově přidávaných kurzů.
Promo kód
Roční
Neomezená
Jednotlivé kurzy
Jak profi licence funguje?
Základní balíček všech typů profi licence obsahuje administrátorský přístup pro hlavního uživatele, který pod sebe může zvát libovolný počet dalších uživatelů, kteří budou mít také přístup, a u kterých může také sledovat jejich výsledky.
Licence - Profesionál
Roční licence
Uživatel získá roční přístup ke všem kurzům, kvízům a recepturám.
ZpětNyní zaplatíte pouze 4828 Kč s DPH.
V případě, že bude mít obdarovaný uživatel zájem o prodloužení licence v dalších letech, bude platit jen 4828 Kč ročně za aktualizaci obsahu.
Volby roční profi licence:
Počet uživatelů | Roční cena | |
---|---|---|
Základní balíček | 1 | 3990 4828 Kč s DPH |
Další profily | 0 0 Kč s DPH | |
Celkem | 1 | 4828 Kč s DPH |
Je nutné souhlasit s podmínkami užití a zpracováním osobních údajů.
Licence - Profesionál
Časově neomezená licence
Licence - Profesionál
Licence na jednotlivé kurzy
Zvolte si hobby licenci
Hobby licence přináší:
- Přístup ke všem kurzům, kvízům a receptům.
- Přístup do všech nově přidávaných kurzů.
Promo kód
Roční
Neomezená
Jednotlivé kurzy
Licence - Hobby kuchař
Roční licence
Uživatel získá roční přístup ke všem kurzům, kvízům a receptům.
Jen za 1990 Kč.
V případě, že bude mít obdarovaný uživatel zájem o prodloužení licence v dalších letech, bude platit jen 990 Kč ročně za aktualizaci obsahu.
Zpět ObjednatJako alternativu můžete zvolit časově neomezené členství za 4990 Kč.
Je nutné souhlasit s podmínkami užití a zpracováním osobních údajů.