Často kladené dotazy
- Otázka: Kolik kurzů Kulinářského umění plánujete celkem natočit?
Odpověď: V gastronomické sekci plánujeme natočit celkem 70 video kurzů Kulinářského umění. Při spuštění projektu v červenci 2014 bylo dostupných 18 kurzů a postupně přidáváme kurzy nové. Po dokončení všech video kurzů Kulinářského umění plánujeme zpracovat také cukrářské techniky.
- Otázka: Jaké kurzy bude mít uživatel dostupné, když si koupí roční licenci?
Odpověď: Při nákupu roční licence bude mít uživatel přístup do všech aktuálně dostupných kurzů Kulinářského umění, ale také do všech nových kurzů, které v rámci platnosti roční licence přidáme. A to platí také při prodloužení roční licence o další rok.
- Otázka: Budete také pořádat fyzické kurzy Kulinářského umění?
Odpověď: Ano, několikrát do roka pořádáme kurzy Kulinářského umění pro profesionály v Gastro studiu Bidfood. Mezi profi zákazníky patří hotelová skupina CPI Hotels, Perfect Canteen a Catering Filipa Sajlera, síť restaurací Potrefená husa a Globus. Pravidelně 5 krát do roka také pořádáme semináře Kulinářského umění pro pedagogy z 60 hotelových a gastronomických škol, které jsou do projektu zapojeny. V případě zájmu o zapojení do fyzických profi kurzů KU nás můžete kontaktovat na info@kulinarskeumeni.cz. Od září 2017 jsme také začali pořádat kurzy pro hobby kuchaře v Kulinářské akademii Grosseto. Seznam všech dostupných hobby kurzů najdete na www.akademiegrosseto.cz
- Otázka: Jaký je rozdíl mezi běžným kurzem vaření a kurzem Kulinářského umění?
Odpověď: Kurzy Kulinářského umění se nezaměřují na výuku jednotlivých receptů, ale na jednotlivé kulinářské techniky a postupy. Nebudeme Vás proto učit jak připravit například steak z hovězí svíčkové, ale naučíme Vás podstatu přípravy hovězího steakového masa od jeho skladování, temperování, různých metod opékání, stupňů propečení až po jeho odpočívání. Naučíte se tak, jak připravit hovězí maso od pupku, přes nízký a vysoký roštěnec až po různé části hovězí svíčkové a ještě navíc dle svého oblíbeného stupně propečení. Konkrétní recepty Vám potom přidáme jako bonus.
- Otázka: Jaký je cenový rozdíl mezi běžným kurzem vaření a roční licencí Kulinářského umění?
Odpověď: Běžný kurz vaření se týká jen jednoho tématu a ve většině případů jen jednoho, nebo několika receptů. Roční licence Kulinářského umění nabízí v tuto chvíli přístup do 60 video kurzů Kulinářského umění a postupně přidáváme kurzy nové. A to vše za cenu jednoho běžného kurzu vaření.
- Otázka: Kulinářské umění také obsahuje recepty. V čem jsou jiné ve srovnání s běžně dostupnými recepty na internetu?
Odpověď: Recepty na Kulinářském umění v první řadě vycházejí z kurzů Kulinářského umění. Nejprve se tedy naučíte příslušné kulinářské postupy a techniky, které budete potřebovat k bezchybné přípravě daného receptu. Příprava každého receptu je potom detailně popsaná krok po kroku tak, aby vznikl co nejmenší prostor pro chybu. Jak se říká v našem sloganu, Nejdříve je Kulinářské umění, až potom recepty.
- Otázka: U každého kurzu Kulinářského umění je také možnost udělat si na dané téma kvíz. Jak to funguje?
Odpověď: Každý video kurz Kulinářského umění je rozdělen do několika kapitol, které se věnují konkrétnímu tématu daného kurzu. Na konci každého kurzu je sumář nejdůležitějších bodů, které je dobré si zapamatovat. Kvíz je potom sestaven tak, aby si každý ověřil, jak dané téma Kulinářského umění pochopil. Výhodou těchto kvízů je, že jsou on-line a výsledek se tak dozvíte okamžitě. U špatné odpovědi se můžete ihned podívat na tu část video kurzu, kde se o dané problematice mluví.