Kulinářské umění
Rýže, obiloviny a luštěniny
ukončit
RECEPTURA
Jméno receptu:
Houbové risotto
Celkové množství:
300 g
Velikost porce:
300 g
Počet porcí:
1
Nový počet porcí:
Doporučená cena na menu s DPH:
0 Kč
Položkový Food Cost:
0,0%
Skutečná cena na menu s DPH:
Kč
Skutečný položkový Food Cost:
0,0%
Sazba DPH:
%
Alokovaný Food Cost:
%
Q-factor:
Kč
Ingredience
Cena za balení
(bez DPH)
Velikost balení
Jednotka balení
Konverze jednotky
Čistá váha v %
Množství
Jednotka v receptuře
Náklad za položku
Přepočítané množství
Celkový náklad
(bez DPH)
0 Kč
Náklad na porci
(bez DPH)
0 Kč
Náklad na porci + Q-factor
(bez DPH)
0 Kč
Doporučená prodejní cena dle alokovaného Food Cost
(bez DPH)
0 Kč
Kč
porce
13,50 Kč
Kč
ml
4,38 Kč
Kč
ml
3,30 Kč
Kč
g
17,29 Kč
Kč
g
2,80 Kč
Kč
g
6,72 Kč
Kč
g
0,75 Kč
Tisk
Pracovní postup
Příprava
V přípravě je potřeba si předvařit záklaní risotto z kuřecího vývaru (receptura základní risotto) .
V přípravě je potřeba si uvařit základní kuřecí vývar (receptura světlý kuřecí vývar).
Připravit a nakrájet houby na plátky.
Připravit a nakrájet pažitku najemno.
Nastrouhat sýr grana padano.
Připravit hoblinky sýru grana padano.
Expedice
Sporák nastavíme na střední intenzitu, pánev s tlustým dnem necháme zahřát a přidáme olivový olej, který také necháme zahřát.
Do rozehřátého oleje přidáme houby, které osolíme a necháme orestovat dozlatova.
Do orestovaných hub přilijeme naběračku kuřecího vývaru a necháme zahřát.
Do horkého vývaru s houbami přidáme studené předvařené risotto a důkladně promícháme, necháme vařit dokud se vývar nevstřebá do rýže.
Postupně přiléváme horký kuřecí vývar naběračku po naběračce dokud není rýže uvařená al dente.
Když je risotto hotové, sundáme ho ze sporáku, přidáme máslo a parmazán, promícháme, přiklopíme a necháme 2 minuty odpočinout.
Risotto důkladně promícháme, abychom jej provzdušnili a dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme na předehřátém pasta talíři a ozdobíme pažitkou a hoblinkami sýru grana padano.